Oversikt

Forleng sommeren med 12 dager! Ta turen til Izmir (Smyrna) Nordvest i Tyrkia.

Dette var en av de viktigste byene i oldtida. Den lå ved enden av silkeveien og det betydde livlig handel. De gode havneforholdene og et landskap som gjorde det lett å forsvare byen, var grunner til den store trafikken. Selv om jordskjelv og bombing har ødelagt de mange spor av gammel kultur, er det veldig mye å se både av gammelt og nytt.

I dag er dette Tyrkias tredje viktigste by, og konkurrerer med Istanbul om å være den viktigste havnebyen. Dette var osmanernes viktigste havneby med et sterkt internasjonalt preg.

Izmir er en travel by. Det bygges og handles over alt. Livet på strandpromenadene minner mer om rike søreuropeiske storbyer enn Orienten.

Izmir er fødebyen til verdens første forfatter, Homer, og her bodde den berømte kirkefaren Polykarp.

 

Balcova Termal

Dette er navnet på stedet vårt hotellet ligger. Det er kjent for sine varme og helsebringende kilder.

Homer forteller at grekernes berømte hærfører Agamemnon under Troyakrigen kom hit med sin syke datter. Oppholdet der gjorde henne frisk. Han tok også med seg sin hær hit for at den skulle bli restituert. Hærføreren bygget store romerske badeanlegg her. Siden dette har Balcova Termal vært et sted hvor mange har reist til for å bli friske. Det helsebringende varme vannet har blitt brukt i mer enn 3500 år til terapi for ulike sykdommer.

Selv om stedet ligger tett inn til en millionby, er det stille her.

Det hviler noe paradisisk over Balcova Termal.

Balcova Termal Hotell ligger på det gamle senteret for restitusjon og helse.

 

Gode helsetilbud

Det fysikalske behandlingstilbudet som blir gitt i Balcova Termal er noen av det største i Tyrkia. Her vil helsepersonell kunne tilby fysioterapi, elektroterapi og sykdomsbehandling. I spa-, velværesenter og treningsstudio er det mulighet å få personlig hjelp til gode øvelser. Ja, ønsker en massasje, får en det også. Alt dette pluss mye, mye mer kan en få til en rimelig pris.

 

Aktivitetstilbud

Her trenger en ikke å kjede seg. En kan boltre seg i flere svømmebasseng både utendørs og innendørs.

Vi har gratis tilgang til varme basseng, trimrom, tyrkisk bad, sauna og store treningsrom og tennisbane. Eller en kan «gå en tur på stien og nyte skogens ro.»

Kort vei til handlegater og shoppingsenter.

 

Utflukter

Når vi skal være der så pass mange dager kan det være aktuelt å ta noen utflukter med guider. Det skal være lett å få tak i lokale guider som taler nordisk. Vi har dessverre ikke på plass alle mulighetene ennå. Det er det studiegruppa, som reiser til Izmir før sommeren, skal undersøke. Men det vi vet er at 80 km mot sør ligger den berømte byen Efesus, en av oldtidens mest berømte byer.

 

Måltider

I prisen ligger frokost og middag. Grunnen til at vi ikke legger lunsjen inn i pakken, er at mange er ofte ute på tur på dagtid. Men ikke langt fra hotellet ligger tavernaer på rekke og rad. Det kan være spennende å smake på maten utenfor hotellet også. Det er også mulig å få kjøpt mat på hotellområdet.

 

Samlinger om kveldene

Vi har gode erfaringer med å ha samlinger noen kvelder. Ja, det har blitt et varemerke for våre turer.

Slik blir gruppen sammensveiset og trivselen øker. Våre gjester kjenner seg trygge. Programmet er variert. Det blir historie og historier. Det er kjekt å samles for å utveksle opplevelser. Viktig er det for oss å kunne gi opplysninger og elles fange opp spørsmål.

 

Reisen

Mandagsmorgen reiser vi fra Molde. Dersom noen synes det er strevsomt å stå opp så tidlig, er det mulig å ta fly til Gardermoen søndagskvelden, overnatte på hotell ved flyplassen og slutte seg til gruppen mandags morgen. En av reiselederne blir med søndagskvelden. Dette vil fordyre turen.

I Molde sjekker vi inn helt fram til Izmir og går på transitt både på Gardermoen og Istanbul. Men vi har god tid så det går meget fint. Ei lang reise, men vi kan se fram til rolige dager i Balcova Termal.

 

Assistanse på flyplassene

Hvis noen trenger hjelp til å komme seg til gaten, er det god assistanse på alle flyplasser.

Vårt reiseteam vil selvsagt ha ansvar å være behjelpelig under hele reisen og tilgjengelig alle dager.

Gi beskjed hvis du trenger assistanse.

 


Dato: står på vent til koronarestriksjonene er opphevet

Påmelding: Inger Bloch, 48220981 / ingr.r.bloch@gmail.com eller

Lidvar Nygjerde, 90870941 / lidvar@kunnskapsreise.no

 

Turen er et samarbeid mellom NFS, avdeling Molde og omegn og Kunnskapsreise.

Inkludert

  • fly
  • dobbeltrom
  • frokost og middag
  • tilgang til varme basseng, trimrom, tyrkisk bad, sauna og store treningsrom og tennisbane

Ikke inkludert

  • tips
  • lunsj
  • eventuelle utflukter
  • enkeltromstillegg, kr. 1350,-
Download pdf brochure