Oversikt

Lady Arbuthnott – frua på Elverhøi

– et musikalsk eventyr

 

Ingen kvinne, og knapt noen mann, har satt sterkere spor etter seg i Sunndal enn Babra Elrington Douglas, som er hennes pikenavn. Faren var av en velstående skotsk offiserslekt og moren datter til en bankier i Edinburgh. Barbra var evnerik og lærte seg fem språk. Hun var litterær skolert og spilte godt piano. Men denne overklassekvinnen ville noe mer enn å bli godt gift.

Både hennes første og andre ektemann døde. Hun kom til Sunndal på bryllupsreise sammen med sin tredje mann sommeren 1866. Det var laksen i elva som dro den ivrige fluefiskeren hit. Dette ble en reise som endret hennes liv. Ja, ikke bare hennes liv, hun satte sitt preg på livet i dalen. Barbras eneste sønn, James, var helsesvak. Hun fikk det rådet at ho måtte søke hjelp i Christiania. På tur dit, døde han da de var kommet til Fokstua. Ikke nok med det: Hennes mann reiste fra henne etter dette.

Sig Nilsson, som har skrevet librettoen, sier: «Kvinnen som mistet alt!»

 

I år er det 25. gangen dette musikkspillet framføres. 150 aktører – profesjonelle, gjerne med lokal tilknytning, står side om side på scenen med amatører. Folk strømmer til denne forestillingen for dette er en fortelling som griper.

 


Påmeldingsfrist: snarest

Dato: står på vent til koronarestriksjonene blir opphevet

Påmelding: Liv Smørholm, 47318641 / Livjorid49@online.no eller

Lidvar Nygjerde, 90870941 / lidvar@kunnskapsreise.no

 

Turen er et samarbeid mellom NFS, avdeling Molde og omegn og Kunnskapsreise.

Download pdf brochure